EEN (ONVERVULDE) KINDERWENS

De periode waarin je als vrouw klaar bent voor het moederschap en hopelijk moeder mag worden, is een unieke en bijzondere fase in je leven. De wens voor het moederschap en de transitie van vrouw naar moeder brengen jou naar je kern, je moederbrein wordt geactiveerd.

Dit proces is echter niet voor iedere vrouw zo makkelijk weggelegd en dit kan behoorlijk wat gedachten en emoties met zich meebrengen. Weet dat je hier niet alleen in bent.

Bij een groot deel van de stellen die proberen om zwanger te worden, is de vrouw binnen een jaar zwanger. Bij ongeveer 20% van de stellen gebeurd dit na een jaar (nog) niet. Het kan dan ook als een teleurstelling voelen en negatieve gevoelens oproepen als het niet meteen lukt om zwanger te worden. Als je hierna het medische traject in gaat, kan dat veel onzekerheid maar ook spanning met zich mee brengen.

De vele adviezen en verwachtingen die jullie ( goed bedoeld) krijgen, kunnen soms ook vervelend maar ook overweldigend zijn.

Maakt dit je onzeker of angstig? Kijk je op tegen dit traject? Maken de verhalen en goed bedoelde adviezen van anderen je onzeker of ben je juist vol vertrouwen maar wil je je wel goed voorbereiden?

Het belangrijkste is dat je in verbinding met jezelf blijft staan.        Wat zijn jouw behoeften, wat heb jij nodig en wat zegt jouw gevoel?

Als coach help ik je ontdekken wat voor jou belangrijk is en help ik je leren te vertrouwen op je intuïtie en innerlijke KRACHT.

Een kinderwens maar (nog) niet zwanger?

Je kan het gevoel hebben samen in een soort ‘trein’ te zijn gestapt, maar niet te weten waar hij naartoe gaat en of hij uberhaupt wel op een station stopt. 

Een (onvervulde) kinderwens kan verschillende emoties met zich meebrengen. Je kan je verdrietig, onzeker, boos, gefrustreerd of wanhopig voelen.

Je kan het gevoel hebben dat je lichaam je in de steek laat en je schuldig voelen.

 

Voor jullie omgeving is het niet altijd duidelijk en zichtbaar dat jullie een (nog) onvervulde kinderwens hebben. 

Ze weten niet dat je al een tijdje bezig bent om zwanger te worden en vragen spontaan of ‘het niet eens tijd wordt’. Goedbedoelde opmerkingen kunnen je dan ook weleens pijnlijk raken. 

Dat kan het extra moeilijk maken, vooral als mensen in je omgeving wél zwanger worden, je overal zwangere vrouwen ziet. 

De verschillende emoties kunnen voor onrust én verwarring in je lichaam en je hoofd zorgen, waardoor de realiteit soms moeilijk te  accepteren en begrijpen is. 

Weet dat veel mensen worstelen met deze gevoelens van bijvoorbeeld jaloezie en verdriet.

 

 • Veilig, volledig maatwerk en alleen jij bepaalt wat er besproken wordt
 • Door en voor vrouwen ontwikkeld
 • Uitgaan van de natuurlijke kennis van de moeder
 • Een effectieve holistische benadering (zacht, vriendelijk en persoonlijk)
 • Afstemming op de cycli en ritmes van de moeder
 • De focus op minder stress door de emotionele vaardigheden te vergroten
 • Aandacht voor positieve ervaringen en de gezondheid van moeder en haar gezin
 • Wetenschappelijke onderbouwing

Traject

Als coach help ik je op zoek te gaan naar jouw innerlijke KRACHT. Je gaat zelf aan de slag met het DoeBoek en met de bijbehorende coaching sessies wordt je optimaal voorbereid zoals jij dit wilt.

Omdat het belangrijk is dat jij bepaalt wat goed voor jezelf is, bepaal jij ook het tempo en de invulling van de coaching. Je gaat zelf met het boek aan de slag en bepaalt zelf of en wie je daarbij betrekt (bijv. je partner). Daar nodigt het boek je toe uit.

De coaching bestaat uit vier delen: 

 • Mijn leven
 • Mijn eigen geboorte
 • Gezond of problemen
 • Emoties en stress

Jouw verhaal

Het schrijven van jouw verhaal laat jou je eigen diepere lagen aanraken

Vaak vermijden we pijnlijke onderwerpen en blijven we er alleen mee worstelen, waardoor ze onopgelost of zelfs erger worden. Dit kan een negatieve invloed op je gezondheid hebben. De sessies helpen je om naar je diepere lagen te gaan en waar nodig te helen.

Stap voor stap zullen we samen stilstaan bij wat er mogelijk komen gaat, denk je erover na wat jij wilt of wenst en wat je daarvoor nodig hebt.

Je wordt emotioneel sterker, leert sterk in verbinding met je eigen lichaam te staan en je vergroot je eigen zelfvertrouwen.

Je leert je te richten op je eigen behoeften en niet op de acceptatie en goedkeuring van anderen. Onafhankelijk zijn draagt bij aan het vertrouwen op de signalen van je eigen lichaam.

Jij bepaalt wat er besproken wordt en samen kijken we hoeveel coachsessies daarbij nodig zijn. De coaching sessies vinden bij mij in de praktijkruimte of, wanneer jij dat prettiger vindt, bij jou thuis plaats . Het is aan te raden om te kiezen voor het ‘Kinderwens’ traject, maar individuele sessies zijn natuurlijk ook mogelijk.

Inbegrepen in het
Kinderwens coachtraject

R

(Telefonische) kennismaking

R

DoeBoek ‘Ik Beval in vertrouwen’

R

Na ieder deel van het boek vind er een coachsessie plaats. 

R

4 Coachingsessies van +/- 1 uur
(ook online mogelijk)

R

Contact via mail en WhatsApp gedurende het traject

R

€ 350,- (incl. BTW)
Betalen in termijnen is mogelijk

R

Extra Individuele Coachingsessie € 95,- (incl. BTW)

Wanneer starten?

Als je een ( onvervulde) kinderwens hebt,

raad ik je aan er snel mee te starten

De privacyverklaring lees je hier.

Stuur mij een bericht

Neem gerust contact met mij op,
dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

10 + 5 =