De KRACHT van een geboorteplan is niet het plan zelf, maar een proces waarin jij zelf ontdekt, jij zelf voelt & ervaart wat voor jou goed is. 

Waarom zou je een geboorteplan schrijven? Je kunt een geboorte toch niet plannen?

Je hoort mensen in je omgeving misschien hun twijfels uitspreken over een geboorteplan: ‘je weet toch niet hoe het gaat lopen!’.

Helemaal waar! Iedere geboorte is namelijk uniek.                      Als een geboorte te plannen was dan zou je het geboorteplan juist NIET nodig hebben. Het plan is er juist omdát je niet weet hoe het gaat lopen.

De KRACHT van het geboorteplan is dat het een mooi document van jou ( en je partner) kan zijn waar in staat wat jij wel en juist niet wilt, dat je meer dan één scenario hebt overwogen en dat je in staat bent rustig en beheerst te blijven en te reageren als je plannen zullen moeten veranderen.

WAAROM GEEN GEBOORTEPLAN HEBBEN, dus GEEN GOED PLAN IS!

Het feit dat jij je veilig voelt, je de regie hebt en behoud waardoor je eigen beslissingen kunt nemen, dat er naar je geluisterd wordt en dat je met respect behandeld wordt, is van veel grotere invloed op hoe je later op de bevalling terugkijkt dán de manier waarop en waar je bevallen bent. 

wees een

Bevallingsgodin

  • Nodigt je uit om zelf na te denken over je eigen visie op de geboorte
  • Nodigt je uit onderzoek te doen
  • Nodigt je uit de geboorte te bespreken met je partner of een ander persoon die je erbij wilt hebben
  • Geeft een zorgverlener (ook als deze je nog nooit ontmoet heeft) een idee van het soort geboorte dat je graag wilt
  • Kan handvatten geven om om te leren gaan met bijvoorbeeld geboortetrauma van een vorige bevalling

Individuele coaching sessies
“De KRACHT van een geboorteplan”

Wat krijg je?

R

De sessie vindt bij mij in de praktijkruimte of, wanneer jij dat prettiger vind, bij jou thuis plaats . Dit kan op verzoek ook een video consult zijn.

R

Geboorteplan: het is mogelijk om een eenmalig consult te boeken om het door jou zelf opgestelde geboorteplan te bespreken. We bespreken je vragen en ik denk met je mee. Ik geef geen advies over inhoudelijke keuzes. Een consult van +/- 1 uur.

R

Wil je uitgebreide ondersteuning met het opstellen van je geboorteplan? Dan zijn er mogelijk meerdere consulten nodig. Hierbij nemen we de tijd om stil te staan bij de functie van je geboorteplan. We bespreken je vragen en ik denk met je mee. Ik geef geen advies over inhoudelijke keuzes: we graven samen dieper in je wensen en onzekerheden en ik begeleid je in hoe je een geboorteplan kunt maken om mee verder te gaan.

R

Je maakt minstens twee versies , onder andere een uitgebreide en een beknopte voor bijvoorbeeld op een flashcard die je gemakkelijk in je vluchtkoffer kan stoppen.

R

Nazorg: je kunt mij altijd laagdrempelig benaderen mocht je nog vragen hebben.

R

Kosten per consult: €95

Heb je een andere wens?

Stuur mij een bericht

Neem gerust contact met mij op,
dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

2 + 10 =