KRACHTVROUW

Voor die (aanstaande) moeder, geliefde, vriendin, dochter van…
maar bovenal voor die KRACHTIGE vrouw.

Jouw steun voor, tijdens en na de geboorte van je kindje.

Ook bij verlies ben ik er voor je.

Ik ben Manon

Want wie is dan het gezicht achter KRACHTVROUW?

Ik ben Manon, (KRACHT)VROUW, 36 jaar en moeder van twee  jongens, Rens van vier jaar en Mik van 2 jaar. Ik ben al 10 jaar samen met Michiel.

Michiel en ik wonen samen met Rens & Mik in ‘s-Gravenzande, in het mooie nuchtere Westland. Het Westland ligt tussen Rotterdam, Delft & Den Haag in.

Na twee eigen uitdagende geboorte ervaringen, heb ik mijn intuïtie gevolgd, ben ik in het diepe gesprongen en ben ik mijn eigen praktijk KRACHTVROUW gestart.

Mijn vlammetje ( NEE VLAM!) om zwangere en net bevallen vrouwen te empoweren en coachen, is tijdens mijn laatste zwangerschap gaan branden. Mijn passie voor het begeleiden van de vrouw in de reis naar het moederschap, wordt alleen maar groter!
Ik werk daarnaast ook nog twee dagen in de week in de geestelijke gezondheidszorg

Naast mijn Bachelor of Social work en diverse verdiepende opleidingen binnen de GGZ, heb ik ook de opleiding tot (geboorte) Trauma preventie coach bij het landelijk Zobevalik centrum afgerond. 

ik ben

MOEDER

Mijn oudste zoontje heeft mij een nieuwe rol gegeven: ik ben moeder geworden!

Mijn eigen geboorte ervaringen noem ik uitdagend omdat ik bij beide het idee had mezelf niet te zijn, mezelf soms zelfs kwijt te zijn geraakt. Ik werd overgenomen door mijn eigen (negatieve) gevoelens en gedachten en natuurlijk mijn hormonen. Ik voelde me beïnvloed door de vele wisselende medische informatie en richtlijnen, de verschillende (goed bedoelde) adviezen van mijn omgeving maar ook door zorgverleners. De negatieve verhalen van anderen, de vele echo’s en controles maakten mij angstig. Dit alles sprak alles behalve mijn vertrouwen aan, maar maakte me angstig en onzeker, terwijl juist dat vertrouwen in mijn lichaam en geest zo krachtig voelde vóór de zwangerschappen.

Mijn laatste zwangerschap waarbij mijn zoontje 9 maanden in stuit heeft gelegen maar bij 39 weken zelf is gedraaid, is geëindigd in een natuurlijke thuisbevalling. Deze positieve (geboorte-) ervaring is voor mij erg helend en bekrachtigend geweest.

Ik vind het ouderschap een bijzondere, fantastische, maar ook spannende, uitdagende en levensveranderende gebeurtenis waarbij ik mij gaandeweg meer bewust ben geworden van mijn eigen kwetsbaarheden en onzekerheden, maar ook van mijn eigen KRACHTEN. Ik ondersteun jouw graag in deze reis in het moederschap.

 

De periode waarin je als vrouw daadwerkelijk moeder wordt, is een bijzondere en unieke fase in je leven. Het is een periode die grote veranderingen met zich meebrengt. Veel vrouwen zijn zich hier niet bewust van. Een zwangerschap doen vrouwen er gewoon “even bij.

Naast alle mooie, fijne en liefdevolle momenten is het een life changing event waarin je voor veel keuzes en vragen komt te staan. Het kan je diep in je kern raken en je volledig “aan” zetten. Het kan verschillende emoties bij je losmaken en je het gevoel geven “kwetsbaar” te zijn. Ik merk dat er nog een taboe heerst om deze emoties te uiten en er openlijk met elkaar over te praten. Ik hoor regelmatig van vrouwen terug dat ze deze gevoelens voor zich houden, dit alleen dragen en het hele proces maar gewoon op zich af laten komen omdat het toch allemaal niet te plannen valt. Ik wil dit grote taboe doorbreken.

Bijna alle moeders verliezen gezondheid na de bevalling en een derde zegt dat ze die als traumatisch heeft ervaren. Ik wil dat dit stopt.

ik ben

KRACHT
VROUW

Tijdens mijn coaching sessies leer je hoe je kunt handelen vanuit verbinding én vertrouwen.

“Ik hoop met mijn coaching en ondersteuning moeders en vrouwen dit zelfvertrouwen te geven en te inspireren de regie over hun transitie naar bijvoorbeeld het moederschap te nemen!”

  • Veilig, persoonlijk en volledig maatwerk
  • Effectieve holistische moeder- & vrouw gerichte benadering met de focus op jouw eigen natuurlijke processen
  • Lichaamsgerichte coaching waarbij je leert om een krachtige verbinding te leggen tussen lichaam en geest
  • De coaching is uniek als het gaat om wetenschappelijke onderbouwing
  • Gebruikmakend van de natuurlijke kennis van jou als vrouw of (aanstaande) moeder
  • Coaching in een prettige, rustige praktijkruimte, bij jou thuis of een voor jou veilige omgeving

Heb je een wens of vraag?

Neem gerust contact met mij op,
dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

4 + 10 =