Zo Beval Ik – coaching

Iedere zwangere vrouw zou zich een traject bij krachtvrouw Manon moeten gunnen. Het was voor mij de beste beslissing die ik kon nemen. Ik was 30 weken zwanger van onze tweede dochter en was totaal nog niet bezig met de bevalling. Ik wilde er gewoon niet aan denken en erger dan de 27-uur durende hel tijdens de eerste bevalling kon het toch niet worden. Dus dit kon ik ook. Totdat ik via een gezamenlijke vriendin een gesprek had met Manon.  

Manon raakte bij mij precies de juiste snaar en de stoere zelfverzekerde moeder in mij brak. Want kennelijk had ik mijn eerste traumatische ervaring nog niet helemaal verwerkt. Bovendien was ik toch best angstig voor de bevalling : denk aan poepen, overgeven, uitscheuren, de ring of fire, rare geluiden maken, veel bloed verliezen etc. Je kent ze wel. Tijdens mijn eerste bevalling heb ik namelijk in totaal 3.5 uur geperst totdat ze er was (2 uur thuis en later nog 1.5 uur in het ziekenhuis) en met een knip en een vacuumpomp is ze letterlijk uit mij getrokken. Waarom? Omdat ik simpelweg niet durfde. Mijn hoofd blokkeerde gewoon. En nu weet ik dat je je hoofd nodig hebt om je lichaam te laten werken.

Dankzij het  “Zo beval ik coachingstraject” van Krachtvrouw heb ik geleerd te vertrouwen op mijn eigen kracht en hebben wij mijn angsten aangepakt. Hierdoor was ik niet meer bang om te bevallen en waren de hierboven genoemde blokkades verdwenen. Het deed mij helemaal niks meer. Natuurlijk, laten we eerlijk zijn, bevallen doet echt veel pijn, maar ik was zo sterk in mijn hoofd dat ik de pijn kon weerstaan. Wij zaten compleet in onze bubbel en ik ben puur op eigen kracht zonder pijnbestrijding of ingrijpen bevallen. Hierdoor hebben wij een fantastische tweede bevalling mogen ervaren. Ons lichaam is hiervoor gemaakt, je moet het alleen nog zelf geloven. 

Doordat ik zo in mijn kracht stond, en er hierdoor zoveel oxytocine aangemaakt werd, heb ik nagenoeg geen bloed verloren, was ik niet uitgescheurd, kwam de placenta na 10 minuten spontaan (de vorige keer was dat een bevalling opzich en moest ik bijna geopereerd worden) en was mijn herstel na mijn bevalling super goed. Op dag twee ging ik onze hond uitlaten, op dag drie was ik weer aan het koken, na een week waren de bloedingen gestopt en na 6 weken heb ik weer gesport. Een wereld van verschil met mijn eerste bevalling waarbij ik twee weken niet kon lopen en mijn bed niet uit kon en na maanden nog niet de oude was. Nu konden we echt genieten van onze twee prachtige dochters.  

Kortom, of het nou je eerste, tweede of zoveelste bevalling is, gun jezelf dit traject. Zoveel waardevoller dan ieder andere reguliere bevalcursus door de holistische aanpak en de kracht van Manon. Wij zijn Manon eeuwig dankbaar.

∼Naomi∼

 

Zo Beval Ik – coaching

Bevallen is in mijn ogen altijd het engste geweest wat er bestaat. Het was dan ook niet geheel onverwachts dat ik tijdens mijn zwangerschap signalen zag van een eerdere angststoornis. Dit in combinatie met nare opmerkingen van mijn omgeving hebben ervoor gezorgd dat ik zowel tijdens mijn zwangerschap als na de bevalling niet op de bekende roze wolk heb gezeten.

Via de verloskundige ben ik doorverwezen naar Manon om mij mentaal met deze angst te helpen. Ik heb de “zo beval ik” cursus gedaan en heb hier geen moment spijt van gehad! Manon stelde mij vanaf het begin op mijn gemak en het voelde als een opluchting dat het ontbreken van een roze wolk helemaal niet gek was!

De diverse gesprekken met Manon, het bijbehorende boek en Hypnobirthing hebben ervoor gezorgd dat ik mij tijdens de bevalling een sterke vrouw voelde die de regie in eigen handen had en zonder angst heeft gezorgd voor de geboorte van onze zoon. Ook de gesprekken na de bevalling zijn voor mij zeer waardevol en zeker van absolute meerwaarde geweest in het hele traject. Want ook de eerste maand heb ik niet als een roze wolk beleefd en vond ik emotioneel heel intens. Wederom was daar het luisterende oor van Manon waar ik heel veel aan heb gehad!

Ik kijk nu met een goed gevoel terug op de afgelopen periode en voel mij een krachtige moeder voor onze zoon! Nogmaals bedankt Manon!

∼Kim∼

Stuur mij een bericht

Neem gerust contact met mij op,
dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

8 + 13 =