Zo Beval Ik – coaching

Iedere zwangere vrouw zou zich een traject bij krachtvrouw Manon moeten gunnen. Het was voor mij de beste beslissing die ik kon nemen. Ik was 30 weken zwanger van onze tweede dochter en was totaal nog niet bezig met de bevalling. Ik wilde er gewoon niet aan denken en erger dan de 27-uur durende hel tijdens de eerste bevalling kon het toch niet worden. Dus dit kon ik ook. Totdat ik via een gezamenlijke vriendin een gesprek had met Manon.  

Manon raakte bij mij precies de juiste snaar en de stoere zelfverzekerde moeder in mij brak. Want kennelijk had ik mijn eerste traumatische ervaring nog niet helemaal verwerkt. Bovendien was ik toch best angstig voor de bevalling : denk aan poepen, overgeven, uitscheuren, de ring of fire, rare geluiden maken, veel bloed verliezen etc. Je kent ze wel. Tijdens mijn eerste bevalling heb ik namelijk in totaal 3.5 uur geperst totdat ze er was (2 uur thuis en later nog 1.5 uur in het ziekenhuis) en met een knip en een vacuumpomp is ze letterlijk uit mij getrokken. Waarom? Omdat ik simpelweg niet durfde. Mijn hoofd blokkeerde gewoon. En nu weet ik dat je je hoofd nodig hebt om je lichaam te laten werken.

Dankzij het  “Zo beval ik coachingstraject” van Krachtvrouw heb ik geleerd te vertrouwen op mijn eigen kracht en hebben wij mijn angsten aangepakt. Hierdoor was ik niet meer bang om te bevallen en waren de hierboven genoemde blokkades verdwenen. Het deed mij helemaal niks meer. Natuurlijk, laten we eerlijk zijn, bevallen doet echt veel pijn, maar ik was zo sterk in mijn hoofd dat ik de pijn kon weerstaan. Wij zaten compleet in onze bubbel en ik ben puur op eigen kracht zonder pijnbestrijding of ingrijpen bevallen. Hierdoor hebben wij een fantastische tweede bevalling mogen ervaren. Ons lichaam is hiervoor gemaakt, je moet het alleen nog zelf geloven. 

Doordat ik zo in mijn kracht stond, en er hierdoor zoveel oxytocine aangemaakt werd, heb ik nagenoeg geen bloed verloren, was ik niet uitgescheurd, kwam de placenta na 10 minuten spontaan (de vorige keer was dat een bevalling opzich en moest ik bijna geopereerd worden) en was mijn herstel na mijn bevalling super goed. Op dag twee ging ik onze hond uitlaten, op dag drie was ik weer aan het koken, na een week waren de bloedingen gestopt en na 6 weken heb ik weer gesport. Een wereld van verschil met mijn eerste bevalling waarbij ik twee weken niet kon lopen en mijn bed niet uit kon en na maanden nog niet de oude was. Nu konden we echt genieten van onze twee prachtige dochters.  

Kortom, of het nou je eerste, tweede of zoveelste bevalling is, gun jezelf dit traject. Zoveel waardevoller dan ieder andere reguliere bevalcursus door de holistische aanpak en de kracht van Manon. Wij zijn Manon eeuwig dankbaar.

∼Naomi∼

 

Zo Beval Ik – coaching

Bevallen is in mijn ogen altijd het engste geweest wat er bestaat. Het was dan ook niet geheel onverwachts dat ik tijdens mijn zwangerschap signalen zag van een eerdere angststoornis. Dit in combinatie met nare opmerkingen van mijn omgeving hebben ervoor gezorgd dat ik zowel tijdens mijn zwangerschap als na de bevalling niet op de bekende roze wolk heb gezeten.

Via de verloskundige ben ik doorverwezen naar Manon om mij mentaal met deze angst te helpen. Ik heb de “zo beval ik” cursus gedaan en heb hier geen moment spijt van gehad! Manon stelde mij vanaf het begin op mijn gemak en het voelde als een opluchting dat het ontbreken van een roze wolk helemaal niet gek was!

De diverse gesprekken met Manon, het bijbehorende boek en Hypnobirthing hebben ervoor gezorgd dat ik mij tijdens de bevalling een sterke vrouw voelde die de regie in eigen handen had en zonder angst heeft gezorgd voor de geboorte van onze zoon. Ook de gesprekken na de bevalling zijn voor mij zeer waardevol en zeker van absolute meerwaarde geweest in het hele traject. Want ook de eerste maand heb ik niet als een roze wolk beleefd en vond ik emotioneel heel intens. Wederom was daar het luisterende oor van Manon waar ik heel veel aan heb gehad!

Ik kijk nu met een goed gevoel terug op de afgelopen periode en voel mij een krachtige moeder voor onze zoon! Nogmaals bedankt Manon!

∼Kim∼

 

 

Herstellen na een (beval) Trauma behandeling

Manon, wat een vrouw! De titel KRACHTVROUW snap ik nu. Geliefd en veilig, zo liet ze mij voelen. Dankbaar, dankbaar dat ik bij haar terecht ben gekomen. Van een trauma tot een plekje geven in korte tijd. Ik en mijn zoon voelden ons heel welkom en de sessies zijn heel fijn. Eigen tempo en tijd en lieve manon wat ben jij een lieverd. Dankjewel voor alles. Door jou sta ik terug met beide benen op de grond en kan ik een mooie toekomst tegemoet met mijn lieve zoon en man. 

∼Milou∼

Begeleiding na verlies verder in de zwangerschap

Ik heb het verlies traject in zwangerschap en trauma therapie gevolgd bij Manon. Manon is een fijne vrouw die er alles aan doet om je op je gemak te stellen. Ze heeft daarnaast een fijne praktijkruimte waar je volledig jezelf kunt zijn. Manon is volledig beschikbaar voor jou als vrouw en is er echt voor je op de momenten dat het zwaar is. Ik heb fijne begeleiding van Manon mogen ontvangen en ik zou het dan ook elke vrouw aanraden, om lief voor zichzelf te zijn en dit traject jezelf te gunnen. Zoek dan niet verder en ga naar Krachtvrouw! Om vervolgens de krachtvrouw in jezelf te vinden.
Manon, nogmaals bedankt voor alle goede zorgen, adviezen en ondersteuning. Door jou heb ik mijn eigen vlam hervonden en je was mijn laatste duwtje in de goede richting. 

∼Loice∼

Herstellen na een (beval) Trauma behandeling

Via Via ben ik bij Manon terecht gekomen en ik ben hier onwijs blij mee en zou het echt iedereen aanraden. Direct was er een klik en zij heeft mij weer in mijn kracht gezet en zelfvertrouwen gegeven. Ik kwam voor een bevallingstrauma, maar zij heeft mij veel breder geholpen. Ze geeft je een veilig gevoel, waardoor echt alles besproken kan worden. Ik had al een hoop dingen geprobeerd, maar met weinig tot geen resultaat. Door Manon was ik in staat om in een korte periode, grote vooruitgang te boeken. We hadden gelijk een klik en ze wist meteen de vinger op de zere plek te leggen. Dankjewel lieve Manon!

∼Tara∼

Prive sessie – babymassage
Tijdens de privé sessie babymassage nam Manon echt de tijd voor ons. Fijn dat ze aan huis kwam. Ze keek naar ons kindje en zag wat ze fijn en niet fijn vond. Manon straalt rust uit en je ziet dat ze geniet van wat ze doet. Ik heb mijn baby wat beter leren kennen en zo onze band nog sterker gemaakt. Ik raad iedereen dit aan!l lieve Manon!

∼Eline∼

Prive sessie – babymassage
Super fijne baby massage cursus gehad! Manon neemt de tijd en legt alles op een fijne manier uit! Mijn zoontje was de rest van de dag heerlijk ontspannen!

∼Mel∼

Heb je een wens of vraag?

Neem gerust contact met mij op,
dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

15 + 8 =