ZO BEVAL IK COACHING

Je zwangerschap, de bevalling en het (beginnend) ouderschap zijn een bijzondere periode in je leven. Een periode die grote veranderingen met zich mee kan brengen. Naast alle mooie, fijne en liefdevolle momenten is het ook een levens veranderende gebeurtenis waarin je voor veel keuzes en vragen komt te staan. De vele adviezen en verwachtingen die jullie tegemoet komen, kunnen soms overweldigend zijn.

Maakt dit je onzeker of angstig? Kijk je op tegen de bevalling? Maken de verhalen van anderen je onzeker of ben je juist vol vertrouwen maar wil je je wel goed voorbereiden?

Het belangrijkste is dat je in verbinding met jezelf blijft staan. Wat zijn jouw behoeften, wat heb jij nodig en wat zegt jouw gevoel?

Als Geboorte traumapreventie coach help ik je
ontdekken wat voor jou belangrijk is en help ik je leren
te vertrouwen op je intuïtie en innerlijke KRACHT.

In verwachting?
Of een kinderwens maar (nog) niet zwanger?

Voor alle aanstaande moeders is de Zobevalik Coaching ontwikkeld. Het doel is je voor te bereiden op een ontspannen zwangerschap en natuurlijke bevalling, zodat je gezond bent na de geboorte van je kind.

Of jij nu voor het eerst zwanger bent, opziet tegen de bevalling of eerder traumatische ervaringen hebt gehad: voor alle aanstaande moeders is het ZO belangrijk ZELF te werken aan een goede voorbereiding. 

 

 

Mocht je een kinderwens in de toekomst hebben, maar (nog) niet zwanger zijn door bijvoorbeeld een grote angst voor de bevalling      (tokofobie *), ben ik er ook natuurlijk voor je! 

*Tokofobie is een pathologische angst voor zwangerschap, wat kan leiden tot vermijding van bevallen. Dit komt voor bij ongeveer 13% van de vrouwen. Er zijn twee soorten tokofobie:

  Primaire tokofobie: grote angst voor bevallen bij een vrouw die nog nooit eerder zwanger is geweest.

  Secundaire tokofobie: grote angst voor bevallen, ontwikkeld na een eerdere traumatisch ervaren bevalling. Secundaire tokofobie kan ook voorkomen na een miskraam, stilgeboorte, of afgebroken zwangerschap.

   

  Traject

  Als Geboorte traumapreventie coach help ik je op zoek te gaan naar jouw innerlijke KRACHT. Je gaat zelf aan de slag met het DoeBoek ‘Ik beval- in vertrouwen’ en met de bijbehorende coaching sessies wordt je optimaal voorbereid op de bevalling en de periode erna, zoals jij dit wilt.

  Omdat het belangrijk is dat jij bepaalt wat goed is tijdens de geboorte van je kind ( en de periode hierna!), bepaal jij ook het tempo en de invulling van de coaching. Je gaat zelf met het boek aan de slag en bepaalt zelf of en wie je daarbij betrekt (bijv. je partner). Daar nodigt het boek je toe uit.

  Het boek bestaat uit vier delen:

  Mijn leven | Ik verwacht | Ik beval | Mijn herstel

  • Veilig, volledig maatwerk en alleen jij bepaalt wat er besproken wordt
  • Is door en voor vrouwen ontwikkeld
  • Gaat uit van de natuurlijke kennis van de moeder
  • Is effectief vanwege de holistische benadering (zacht, vriendelijk en persoonlijk)
  • Stemt af op de cycli en ritmes van de moeder
  • De geboortecursus legt de focus op minder stress door de emotionele vaardigheden te vergroten
  • Is gericht op positieve geboorte ervaringen en de gezondheid van moeder en haar gezin
  • Is uniek als het gaat om wetenschappelijke onderbouwing

  Jouw verhaal

  Het schrijven van jouw verhaal laat jou je eigen diepere lagen aanraken

  Vaak vermijden we pijnlijke onderwerpen en blijven we er alleen mee worstelen, waardoor ze onopgelost of zelfs erger worden. Dit kan een negatieve invloed op je gezondheid hebben en is een risicofactor voor een traumatische geboorte ervaring.  Om deze reden wordt coaching bij het DoeBoek geadviseerd. De sessies helpen je om naar je diepere lagen te gaan en te helen.

  Stap voor stap zullen we samen stilstaan bij wat komen gaat, denk je erover na wat jij wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

  Je wordt emotioneel sterker, leert sterk in verbinding met je eigen lichaam te staan en je vergroot je eigen zelfvertrouwen waardoor het niet uitmaakt waar je zal gaan bevallen.

  Je leert je te richten op je eigen behoeften en niet op de acceptatie en goedkeuring van anderen. Onafhankelijk zijn draagt bij aan het vertrouwen op de signalen van je eigen lichaam.

  Jij bepaalt wat er besproken wordt en samen kijken we hoeveel coachsessies daarbij nodig zijn. De coaching sessies vinden bij mij in de praktijkruimte of, wanneer jij dat prettiger vindt, bij jou thuis plaats . Het is aan te raden om te kiezen voor het ‘Zo Beval Ik’ traject, maar individuele sessies in overleg zijn ook mogelijk.

  Inbegrepen in het
  Zobevalik coachtraject

  R

  (Telefonische) kennismaking

  R

  DoeBoek ‘Ik Beval in vertrouwen’

  R

  Je kunt ervoor kiezen om na ieder deel van het boek een coachsessie te plannen, maar misschien voel en wens jij het anders. We kijken altijd wat bij jou past

  R

  6 Coachingsessies van +/- 1 uur (waarvan in ieder geval 1 of 2 tijdens het vierde trimester (ook online mogelijk)

  R

  De duur van het traject wordt enigszins bepaald door de huidige termijn van je zwangerschap

  R

  Contact via mail en WhatsApp gedurende het traject

  R

  € 575,- (incl. BTW)
  * Gespreid betalen in termijnen is mogelijk. Ik wil dat de kosten geen belemmering voor je zijn om de zorg te krijgen die je verdient. 

  * Sommige aanvullende zorgverzekeringen geven een (gedeeltelijke) vergoeding.

  * Veel werkgevers betalen deels of geheel mee aan coaching wanneer je kunt aantonen dat deze coaching bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, verkorting of voorkomen van ziekteverzuim en/of re-integratie.

  R

  Extra of een losse Individuele Coachingsessie € 110,- (incl. BTW)

  Wanneer starten?

  Als je nu zwanger bent,

  of binnenkort wilt worden,

  raad ik je aan er snel mee te starten

  De privacyverklaring lees je hier.

  Stuur mij een bericht

  Neem gerust contact met mij op,
  dan kijken we wat ik voor je kan betekenen!

  1 + 5 =